Головна > Текстові публікації
16 вересня 2016, 16:49

Відбудеться Четверте засідання Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС (ПКА)

 У  засіданні братимуть участь народні депутати України - члени Української частини ПКА на чолі з Співголовою М. Княжицьким,  депутати Європарламенту на чолі з Співголовою А. Плєнковичем, Представники Уряду України, а також представники виконавчих інституцій ЄС.

Проект порядку денного Четвертого засідання ПКА передбачає обговорення таких важливих питань як: стан політичних  відносин Україна-ЄС, перспективи завершення ратифікації Угоди про асоціації між Україною та ЄС (Нідерландський фактор), оцінка стану імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС,  перспектива запровадження безвізового режиму, внутрішньополітична та безпекова ситуації в Україні, впровадження реформ в Україні відповідно до Угоди, енергетичне та секторальне співробітництво між Україною та ЄС, тощо. 

За результатами засідання будуть ухвалені Заключні Заява та Рекомендації  Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС.

Також програмою засідання передбачена його виїзна частина на Схід України, під час якої заплановано відвідання низки населених пунктів в зоні проведення Антитерористичної операції, зустрічі з військовослужбовцями ЗСУ, студентами низки ВУЗів, переселенцями, тощо. 

 

Довідково: Відповідно до ст. 467 Угоди про асоціацію створено Парламентський комітет асоціації, який є форумом для проведення засідань та обміну думками між членами Верховної Ради України і Європейського Парламенту. Головування у Парламентському комітеті асоціації здійснюється по черзі, відповідно, представником Верховної Ради України і представником Європейського Парламенту згідно з регламентом, який затверджується Парламентським комітетом асоціації складається з членів Верховної Ради України, з однієї сторони, та членів Європейського Парламенту, з іншої сторони.

Парламентський комітет асоціації може запитувати у Ради асоціації інформацію стосовно виконання Угоди, повинен бути поінформований про рішення та рекомендації Ради асоціації, може надавати рекомендації Раді асоціації, може створювати відповідні підкомітети.