Головна > Текстові публікації > Діяльність Комітету > Події в Комітеті > Зустрічі
26 березня 2015, 17:52 ( Секретаріат Комітету )

Заступник Голови Комітету з питань європейської інтеграції М.Іонова зустрілася з делегацією Парламенту Чеської Республіки

Заступник Голови Комітету з питань європейської інтеграції Марія Іонова зустрілася з делегацією Парламенту Чеської Республіки на чолі з заступником Голови Комітету з питань оборони Палати депутатів Іваном Габалом та доповідачем комітету Парламентської асамблеї Ради Європи з політичних питань та демократії Крістіною Зеленковою.

Під час зустрічі обговорювалась ситуація у Донецькій та Луганській областях після підписання Мінських угод, стан їх дотримання сторонами-підписантами. М.Іонова ознайомила гостей зі свідченнями порушень положень Мінських домовленостей російською стороною та контрольованими нею сепаратистами, доказами кризової гуманітарної ситуації у Донбасі, ситуацією з внутрішньо переміщеними особами. Вона наголосила на важливості належного контролю врегулювання військового конфлікту світовою спільнотою, закликала надавати ефективну військову, гуманітарну і політичну підтримку Україні.

І.Габал та К.Зеленкова запевнили в бажанні чеського Парламенту надавати таку підтримку. Зокрема, було запропоновано сприяти лікуванню і оздоровленню і дітей з зони проведення АТО в Чехії, надавати технічну допомогу органам місцевого самоврядування, з огляду на децентралізацію влади в Україні.

В ході зустрічі було підкреслено важливість подальшої реалізації Угоди про асоціацію з ЄС в частині виконання Україною положень плану дій щодо втілення відповідної угоди, її ратифікації окремими країнами-членами ЄС. Попередньо обговорювалась можливість участі народних депутатів України в травневому засіданні Парламенту Чеської Республіки, на якому розглядатиметься це питання.