Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

26 січня 2022, 17:57

Голова Комітету взяла участь у засіданні Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що з боку Парламенту в цій Комісії є широка міжпартійна підтримка великого і амбітного порядку денного взаємодії, співпраці та інтеграції України до Європейського Союзу: «Сподіваємося, що ці амбіції будуть реалізовані, в тому числі і шляхом перемовин, і у вигляді рішень на Раді асоціації, і потім — на Саміті Україна-ЄС».

Голова Комітету привітала Уряд з тим, що порядок денний законопроєктів, які запропоновані до спільної дорожньої карти Комісії, переважно складається з законопроєктів Уряду: «Я хочу це привітати, бо справді Кабінет Міністрів є тією інституцією, яка, насамперед, відповідальна за виконання Угоди про асоціацію. Тож, 28 з 55 (законопроєктів Кабміну) — це хороший результат».

Іванна Климпуш-Цинцадзе також відзначила те, що чинний порядок денний законопроєктів для парламентсько-урядової роботи задля виконання Угоди про асоціацію не містить умовно політичних законопроєктів, які мають мінімум відношення до виконання Угоди.

Голова Комітету зауважила, що Комітету з питань інтеграції України до ЄС зробив експертизу усіх згаданих законопроєктів і вони в переважній більшості відповідають праву Європейського Союзу: «Тішуся, що 90% з них мають позитивну оцінку щодо відповідності Угоді. Але 10% в цьому переліку потребують нашої спільної роботи».

Іванна Климпуш-Цинцадзе також запропонувала виключити з переліку законопроєктів ті, що стосуються виконання інших міжнародних завдань і зобов’язань України, зокрема, в рамках співпраці з МВФ чи співпраці з Радою Європи. Тоді це буде відповідати повноваженням Комісії, або ж варто розширити повноваження самої Комісії.