Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

20 січня 2022, 10:48

Заява співголови Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС Вітольда Ващиковського щодо звинувачень проти екс-президента України Петра Порошенка

«Печерський районний суд Києва розпочав засідання у справі екс-президенту Петру Порошенку висувають дуже серйозні звинувачення, включаючи державну зраду та пособництво терористичним організаціям. Це відбувається в критичний момент для України, оскільки країна стикається з іншою серйозною загрозою подальшої ескалації російської агресії, яку демонструють нарощування російських військ уздовж кордонів.

ЄС та його держави-члени мають продемонструвати свою непохитну підтримку територіальної цілісності  і суверенітету України. Ми повинні підтримувати всі зусилля, необхідні для формування стійкості українського суспільства через зміцнення економіки та обороноздатності України та сприяти консолідації управління та демократичної політичної культури. Європарламент визнав європейські прагнення України, відданість Києва правам людини, демократії та повазі до основних свобод. Парламент також визнав прогрес і результати, які вже були досягнуті завдяки імплементації Угоди про асоціацію та успіху ПВЗВТ.

Стратегічне партнерство між ЄС та Україною ґрунтується на спільних цінностях та прагненні підтримувати найвищий можливий рівень міжнародних стандартів. Тому очікуємо від українських органів влади проведення судового провадження з дотриманням цих цінностей та стандартів, зокрема прозорості судових процедур, дотримання прав людини та забезпечення законності і охорони правопорядку, а також незалежності і неупередженості судової системи. Україна має покласти край тривалому колу вибіркового правосуддя проти своїх колишніх лідерів. Без внутрішньополітичної стабільності нація не зможе протистояти загрозам з боку Росії.

Ми переконані, що ослаблення злагодженості та стійкості українського суспільства лише зіграє на руку тим, хто прагне послабити і підірвати його розколами, гібридними атаками, дезінформацією, відкритою військовою загрозою та військовою агресією. Ми щиро сподіваємося, що Україна зможе уникнути токсичної політичної поляризації та внутрішньополітичної боротьби, і зможе захистити єдність та рішучість, протистояти будь-яким подальшим загрозам і гібридним атакам, спрямованим проти неї з боку Путінської Росії.

Європейський Союз та його держави-члени мають проявити солідарність з Україною, нашим стратегічним партнером. Перед обличчям екзистенційної загрози для української політичного класу вкрай важливо показати єдність. Європейський парламент підтримує Україну і закликає її владу не сіяти розкол у той час, коли національна безпека країни під загрозою».

Заява (EN).