Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

27 травня 2020, 12:22

Позиція ЄС та депутатів Європарламенту щодо медичної реформи в Україні

Європейський Союз уважно стежить за усім, що відбувається навколо медичної реформи в Україні, зокрема, за конкурсом на заміщення посади керівника Національної служби здоров'я України.

У Твіттері Представництва ЄС в Україні сьогодні вранці була викладена позиція Європейського Союзу з цього питання: «Медична реформа в Україні залишається першочерговим завданням, особливо в часи COVID-19. Європейський Союз надав значну підтримку цим реформам та Україні у відповідь на пандемію і дотримуватиметься цього курсу і надалі. У той час, як COVID-19 вимагає коригування реформ, основні принципи залишаються незмінними, і їхнє впровадження необхідно продовжувати.

Національна служба здоров'я України має вирішальне значення для успіху реформи, і її слід зміцнювати, в тому числі незалежними наглядовими радами та відкритим вибором керівників. ЄС уважно стежить за вибором тимчасового керівника НСЗУ. Важливо провести повноцінний конкурс після карантину», — йдеться у повідомленні Представництва ЄС в Україні.

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон у своєму Твіттері також висловила позицію, що Україна зобов'язана продовжувати реформи, особливо у сфері охорони здоров’я. Незалежні та компетентні установи, такі як НСЗУ, на думку Віоли фон Крамон, мають надзвичайно важливе значення для пацієнтів, поки країна перебуває в розпалі пандемії COVID-19. Позицію пані Крамон підтримав у Твіттері і колишній Голова Групи підтримки України в Європейській Комісії Пітер Вагнер.

Свою підтримку медичній реформі в Україні також висловили посольства США, Канади та Великої Британії.

Нагадаємо, сьогодні крайній термін подачі документів на повторний конкурс на заміщення посади голови НСЗУ. Попередні три кандидатури Міністр охорони здоров’я Максим Степанов відхилив.