Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

Виїздне засідання Комітету 5-6 травня 2023 року

41 Фото

Робочі зустрічі в Італії складі міжпарламентської мережі United for Ukraine

4 Фото

07 лютого 2020, 13:59

5 лютого відбулось чергове засідання Комітету

5 лютого відбулось чергове засідання Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом під головуванням голови Комітету Іванни Климпуш-Цинцадзе та за участі віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитра Кулеби.

Під час засідання члени Комітету розглянули та підтримали проекти законів про ратифікацію Рамкової угоди між Урядом України та Урядом Королівства Данія щодо загальних умов та процедур, організаційних заходів та фінансових умов реалізації програми Danida Business Finance в Україні (реєстр.№0019) та про ратифікацію Рамкового договору між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки посилення морської безпеки та охорони України (реєстр.№0025).

Метою ухвалення проекту Закону реєстр.№0019 є завершення внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності Рамковою угодою між Урядом України та Урядом Королівства Данія щодо загальних умов та процедур, організаційних заходів та фінансових умов реалізації програми Danida Business Finance в Україні. Програма Danida Business Finance (DBF) реалізується Урядом Королівства Данія в рамках данської співпраці в цілях розвитку та передбачає надання безвідсоткових позик. Допомога надається країнам, що розвиваються, для фінансування проектів у сферах відновлювальної енергетики та енергоефективності; води та стічних вод. Фінансування відбувається шляхом надання комерційним банком або фінансовою установою з представництвом у Королівстві Данія позик Уряду України або українським суб’єктам господарювання під державні гарантії. Набрання чинності Рамковою угодою дозволить розширити напрями двосторонньої співпраці та надасть можливість залучати кошти на реалізацію інвестиційних проектів, спрямованих на забезпечення сталого розвитку та економічного зростання України.

Метою проекту акта реєстр.№0025 є виконання внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності Рамковим договором між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки посилення морської безпеки та охорони України (далі – Рамковий договір), підписаним 19 листопада 2019 року. Проект акта спрямовано на досягнення цілі 13.5 розділу 13 Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 29 вересня 2019 року № 849 та схваленої Постановою Верховної Ради України від 04 жовтня 2019 року № 188-ІХ.

Також під час засідання члени Комітету розглянули низку законопроектів на відповідність їхніх положень законодавству ЄС та/або міжнародно-правовим зобов’язанням України в рамках Угоди про асоціацію.

Таким, що в цілому не суперечить законодавству ЄС та/або міжнародно-правовим зобов’язанням України в рамках Угоди про асоціацію було визнано проект Закону реєстр.№2497, яким вносяться зміни до Податкового кодексу України в частині особливостей справляння податку на додану вартість, акцизного податку та екологічного податку, а саме звільнення від оподаткування податком на додану вартість операції із ввезення на митну територію України транспортних засобів для власного користування особами з інвалідністю, які в установленому порядку перебувають на обліку для отримання автомобіля в органах соціального захисту населення.
До інших законопроектів із порядку денного члени Комітету надали низку пропозицій.

Окрім цього, віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба поінформував членів Комітету щодо результатів засідання Ради асоціації Україна – ЄС.