Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

Виїздне засідання Комітету 5-6 травня 2023 року

41 Фото

Робочі зустрічі в Італії складі міжпарламентської мережі United for Ukraine

4 Фото

06 грудня 2019, 12:58

04 грудня відбулось чергове засідання Комітету

04 грудня відбулось чергове засідання Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом під головуванням голови Комітету Іванни Климпуш-Цинцадзе за участю віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитра Кулеби.

Під час засідання члени Комітету спільно із Віцепрем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитром Кулебою та заступниками міністрів обговорили стан виконання Угоди про асоціацію, Урядово-парламентську дорожню карту пріоритетних законопроектів у сфері європейської інтеграції,  а також низку важливих питань в контексті виконання Угоди про асоціацію, зокрема, основні досягнення за 2019 рік, актуальні проблеми, а також пріоритети у спільній роботі Парламенту та Уряду.

Також було обговорено питання щодо прогресу у підписанні Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції з ЄС («промисловий безвіз»), необхідності надання Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції висновків щодо відповідності проектів законів міжнародно-правовим зобов’язанням України в сфері європейської інтеграції, щодо оновлення загальнодержавного інституційного механізму імплементації Угоди про асоціацію, а також щодо шляхів вдосконалення системи моніторингу виконання Угоди.

Окрім цього, члени Комітету розглянути проект Закону про ратифікацію Угоди у формі обміну листами між Україною та Європейським Союзом про внесення змін до торговельних преференцій щодо м'яса птиці та переробленого м'яса птиці, передбачених Угодою про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони (реєстр.№0009) та за результатами його розгляду ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України ухвалили його в цілому з наступним врахуванням техніко-юридичних правок. Ухвалення акта, відповідно до пояснювальної записки,  сприятиме досягненню цілі 7.6. "Український експортер отримує кращі умови для роботи за рахунок зменшення бар’єрів для експорту українських товарів та послуг" Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 29 вересня 2019 р. № 849.

Також члени Комітету розглянули низку законопроектів на відповідність їхніх положень законодавству ЄС та/або міжнародно-правовим зобов’язанням України в рамках Угоди про асоціацію, зокрема, проекти законів про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду (реєстр.№2172) та про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що регулюють питання трансплантації анатомічних матеріалів людині (реєстр.№2457).

Законопроект реєстр.№2172 спрямований на удосконалення законодавства в сфері державного ринкового нагляду та підписання Угоди АСАА.
Проект Закону реєстр.№2457 розроблено з метою побудови дієвої та ефективної системи трансплантації в Україні, а також з метою приведення національного законодавства України у відповідність до міжнародних актів у сфері трансплантації.

За результатами їхнього розгляду члени Комітету висловили низку зауважень та пропозицій.