Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

Виїздне засідання Комітету 5-6 травня 2023 року

41 Фото

Робочі зустрічі в Італії складі міжпарламентської мережі United for Ukraine

4 Фото

21 січня 2019, 17:12

17 січня 2019 року відбулось чергове засідання Комітету

У засіданні взяв участь Міністр культури України Є.Нищук, заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції М.Мовчан, державний секретар Міністерства інфраструктури України А.Галущак.

У ході засідання члени Комітету розглянули та підтримали проект Закону про приєднання України до Європейського фонду підтримки спільного виробництва та розповсюдження художніх кінематографічних та аудіовізуальних творів ("EURIMAGES") (рестр.№0209), прийняття якого дасть можливість подавати на розгляд Фонду українські проекти спільного кіновиробництва з метою отримання фінансування, брати участь у допоміжних програмах підтримки Фонду, що сприятиме інтеграції України до європейського аудіовізуального простору.

Окрім цього, членами Комітету було підтримано проект Закону про приєднання до Угоди про розвиток мультимодальних перевезень ТРАСЕКА (реєстр.№0198). Разом з тим, з метою імплементації зазначених в Угоді положень, прийняли рішення рекомендувати суб’єкту законодавчої ініціативи внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону України «Про мультимодальні перевезення».

Також у ході засідання члени Комітету розглянули низку законопроектів на їх відповідність праву Європейського Союзу, зобов'язанням України в рамках Ради Європи та Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони.

Такими, що в цілому не суперечать праву Європейського Союзу / міжнародно-правовим зобов’язанням України в рамках Ради Європи або відповідно до Угоди про асоціацію  було визнано проекти законів реєстр.№№9123, 9295 та 8616.
Метою законопроекту реєстр.№9123 є запровадження процедури визнання індивіда особою без громадянства і створення умов для легалізації статусу такої особи на території України шляхом внесення змін до низки національних законодавчих актів.

Законопроектом реєстр.№9295 пропонується тимчасово 1 січня 2023 року звільнити від оподаткування ввізним митом при ввезенні на митну територію України товари, що не виробляються в Україні або виробляються в Україні, але не відповідають вимогам міжнародних спортивних змагань, та класифікуються за кодами УКТ ЗЕД 4203 21 00 00, 6112, 6211, 6402 19 00 00, 6403 19 00 00, 6404 11 00 00, 9506, які ввозяться центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері фізичної культури та спорту, та/або державним підприємством, уповноваженим органом управління якого виступає такий центральний орган виконавчої влади, та/або підприємством, що фінансується за рахунок державного та/або місцевого бюджету, основною метою діяльності яких є фізкультурно-оздоровча та спортивна направленість.

Проект Закону реєстр.№8616, згідно з пояснювальною запискою, розроблено з метою врегулювання питань, пов’язаних з розповсюдженням соціальної реклами на телебаченні і радіо. Для цього законопроектом пропонується внести зміни до законів України «Про рекламу», «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення», «Про телебачення і радіомовлення» для запровадження чітких правил розповсюдження соціальної реклами. 
Окрім вказаних питань, членами Комітету було затверджено План роботи Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції на 10-ту сесію VIІІ скликання.