Головна > Текстові публікації > Міжнародна діяльність > Парламентська асамблея ЄВРОНЕСТ > Діяльність

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

13 грудня 2018, 15:38

12 грудня 2018 року відбулось засідання Східноєвропейського компоненту Парламентської Асамблеї Євронест (ПА Євронест)

12 грудня 2018 року на засіданні Східноєвропейського компоненту Парламентської Асамблеї Євронест (ПА Євронест) Главу Постійної делегації Верховної Ради України у ПА Євронест Бориса Тарасюка було обрано Співпрезидентом ПА Євронест.

Також 12 грудня відбулося засідання Бюро ПА Євронест під головуванням Співпрезидентів Б.Тарасюка і Р.Хармс за участю Голів національних парламентських делегацій Азербайджану, Грузії, Молдови у ПА Євронест та тих членів делегації Європарламенту, які входять до складу Бюро.

Під час засідання учасники обговорили результати президентських виборів у Грузії, парламентських виборів у Вірменії, а також стан підготовки до президентських виборів в Україні, парламентських виборів у Молдові та виборів до Європейського Парламенту, що відбудуться у 2019 році. Крім того, на засіданні було приділено увагу обміну інформацією за результатами участі членів Бюро у різних заходах в рамках Східного партнерства. Члени Бюро обмінялися думками щодо організаційних питань забезпечення роботи Асамблеї, майбутніх планів роботи Комітетів  і  робочих груп  Асамблеї на 2019 рік та прийняли рішення про проведення наступної 8 сесії ПА Євронест у Грузії.

На засіданні Б.Тарасюк запропонував нові ідеї, спрямовані на посилення співпраці у безпековій сфері між країнами – партнерами і ЄС у зв'язку з триваючою аргесивною політикою Росії проти країн – партнерів, тимчасовою окупацією Криму і територій Донецької та Луганської областей, погіршенням безпекової ситуації в регіоні, гібридними загрозами Росії і її втручанням у виборчі процеси не лише у країнах -партнерах, а і в ЄС. Б. Тарасюк також окреслив основні очікування країн-партнерів від Східного партнерства.