Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

04 квітня 2018, 17:05

04 квітня 2018 року під головуванням заступника голови Комітету М.Іонової відбулось чергове засідання Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції

04   квітня   2018   року під головуванням заступника голови Комітету М.Іонової  відбулось   чергове  засідання   Комітету  Верховної  Ради України з питань європейської інтеграції

У ході засідання члени Комітету розглянули низку законопроектів на їх відповідність праву Європейського Союзу, зобов'язанням України в рамках Ради Європи та Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони.

Таким, що в цілому не суперечить праву Європейського Союзу було визнано проекти законів реєстр.№№ 0180, 7179, 6173 та 6662.

Законопроект № 0180 має на меті надати чинності в Україні Конвенції Ради Європи про комплексний підхід до питань безпеки, охорони та обслуговування під час футбольних матчів та інших спортивних змагань 2016 року шляхом її ратифікації Верховною Радою України. Зазначена Конвенція покликана уніфікувати, на засадах комплексного підходу, ключові принципи вирішення питань забезпечення порядку, охорони і безпеки під час проведення спортивних заходів, включаючи футбольні матчі. Вона має замінити нині чинну Європейську конвенцію про насильство та неналежну поведінку з боку глядачів під час спортивних заходів, і зокрема футбольних матчів, 1985 року (Україна є стороною цього договору з 2001 року).

Проект Закону реєстр.№7179 розроблено з метою створення законодавчих засад, необхідних для співпраці зацікавлених  органів державної  влади України з Міжнародним кримінальним судом – на період до ратифікації Статуту останнього і  в контексті визнання Україною його юрисдикції щодо скоєння злочинів проти людяності (в 2014 р.), - шляхом внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України.

Проект Закону реєстр.№6173, згідно з пояснювальною запискою, розроблено з метою запобігання реалізації дієтичних добавок як лікарських засобів у телефонному режимі. Для цього законопроектом пропонується доповнити частину дев’яту статті 21 Закону України «Про рекламу» положенням, яким передбачити заборону наводити контактні номери телефонів у рекламі дієтичних добавок, а також у друкованих виданнях і під час трансляції інформаційних та інформаційно-аналітичних програм, в яких висвітлюються питання, пов’язані з медичною тематикою, крім випадків, коли замовником реклами є заклад охорони здоров’я чи фізична особа-підприємець, які одержали ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики.

Законопроект реєстр.№6662, згідно з пояснювальною запискою, розроблено з метою удосконалення законодавчо закріпленого порядку покриття шкоди, заподіяної працівником роботодавцю. Для цього законопроектом пропонується внести зміни до статей 130 та 136 Кодексу законів про працю України.

Окрім проектів Законів під час засідання членами Комітету було заслухано інформацію присутніх заступників міністрів щодо Звіту про хід і результати виконання програми діяльності Кабінету Міністрів України у 2017 році у сфері екології та природних ресурсів, охорони здоров’я, енергетики та вугільної промисловості та інформаційної політики.