Головна > Текстові публікації > Діяльність Комітету > Слухання > Комітетські слухання

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

Виїздне засідання Комітету 5-6 травня 2023 року

41 Фото

Робочі зустрічі в Італії складі міжпарламентської мережі United for Ukraine

4 Фото

18 жовтня 2017, 14:42

Наближення України до стандартів НАТО: перешкоди та досягнення. Стан виконання Річної національної програми співробітництва під егідою Комісії Україна-НАТО та Стратегічного оборонного бюлетеня України

18 жовтня ц.р. члени Комітету з питань європейської інтеграції взяли участь спільних комітетських слуханнях Комітетів Верховної Ради України у закордонних справах, з питань європейської інтеграції та з питань національної безпеки і оборони на тему: «Наближення України до стандартів НАТО: перешкоди та досягнення. Стан виконання Річної національної програми співробітництва під егідою Комісії Україна-НАТО та Стратегічного оборонного бюлетеня України».
У заході взяли участь народні депутати України, представники органів виконавчої влади України, науково-дослідних установ, громадських організацій, ЗМІ та іноземні дипломати.

Голова Верховної Ради України А.Парубій наголосив, що вступ України у НАТО без перебільшення можна віднести до ключових стратегічних завдань української держави. А.Парубій також зазначив, що НАТО - єдина організація в світі, яка здатна зупинити агресію президента Російської Федерації Володимира Путіна. Україна сьогодні може виступати не лише кандидатом, а й надійним і твердим союзником НАТО.

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України І.Климпуш-Цинцадзе зазначила, що у структурі Урядового офісу із  питань європейської та євроатлантичної інтеграції відновлено структурний підрозділ «Управління з питань співробітництва з НАТО» та наголосила, що в структурі міністерств відустні окремі струкурні підрозділи з питань співробітництва з НАТО. Також у ході виступу І.Климпуш-Цинцадзе звернулася з проханням до присутніх народних депутатів України під час розгляду проекту Державного бюджету на 2018 рік збільшити фінансування програм європейської та євроатлантичної інтеграції, зокрема на її інформаційну складову.

Під час заходу були розглянуті такі питання: досягнення та виклики Уряду у впроваджені міжвідомчої координації співробітництва України з НАТО; результати виконання Річної національної програми (РНП) у першій половині 2017 року; результати виконання Стратегічного оборонного бюлетеня України у контексті впровадження Комплексного пакету допомоги НАТО на підтримку України  у першій половині 2017 року; проміжні результати інформаційно-роз’яснювальної роботи в рамках виконання органами державної влади плану заходів щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017 рік та ін.