Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

Виїздне засідання Комітету 5-6 травня 2023 року

41 Фото

Робочі зустрічі в Італії складі міжпарламентської мережі United for Ukraine

4 Фото

14 липня 2016, 17:13

14 липня 2016 року відбулось чергове засідання Комітету

У ході засідання члени Комітету розглянули низку законопроектів на їх відповідність праву Європейського Союзу, зобов'язанням України в рамках Ради Європи та Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони.

Такими, що не суперечать праву Європейського Союзу та міжнародно-правовим зобов`язанням України було визнано проекти Законів реєстр.№№ 4619, 4644, 2014а та 2361а.
Законопроектом реєстр.№4619 пропонується збільшити ставки акцизного збору на тютюнові вироби. Законопроект реєстр.№4644 розроблений з метою гарантування належного рівня безпеки під час перевезення небезпечних вантажів автомобільним, залізничним та річковим транспортом. Для цього слід привести умови перевезення небезпечних вантажів до європейського рівня шляхом перегляду національного законодавства в цій сфері, зокрема щодо наявності та відповідності норм стосовно функцій, обов’язків і відповідальності уповноваженого з питань безпеки перевезення небезпечних вантажів (консультанта, радника) та інших учасників процесу перевезення небезпечних вантажів, а також стосовно операцій завантаження/розвантаження, перевантаження, взаємодії з іншими видами транспорту, забезпечення транспортної галузі кваліфікованим персоналом, використання рухомого складу з підвищеним рівнем безпеки до конструкції.

Метою проекту Закону реєстр.№2014а є захист прав споживачів - фізичних осіб, які опинились у важкому економічному становищі та не можуть виконувати зобов'язання за договорами про надання споживчого кредиту. Зазначеним проектом Закону пропонується встановити обмеження пені на рівні подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла у період, за який сплачується пеня, обмежити нарахування неустойки (штраф, пеня) за прострочення виконання зобов'язання, що виникло на підставі договору про надання споживчого кредиту, шістьма місяцями від дня, коли зобов'язання мало бути виконано, а також пропонується обмежити сукупну суму всіх видів неустойок десятьма відсотками від основної суми кредиту.

Проект Закону реєстр.№2361а розроблено з метою врегулювання, шляхом внесення відповідних змін, у законодавстві про захист прав споживачів питання стягнення неустойки у формі пені за неналежне виконання (або невиконання) договірних зобов‘язань у сфері споживчих правовідносин.

Також у ході засідання члени Комітету схвалили проект Постанови про рекомендації парламентських слухань на тему: «Транскордонне співробітництво як чинник євроінтеграційних процесів України (8 червня 2016 року).