Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

18 травня 2016, 10:50

17 травня 2016 року під головуванням заступника голови Комітету А.Артеменка відбулось чергове засідання Комітету

 У ході засідання члени Комітету розглянули низку законопроектів на їх відповідність праву Європейського Союзу, зобов'язанням України в рамках Ради Європи та Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони.

Таким, що не суперечать праву Європейського Союзу та міжнародно-правовим зобов`язанням України було визнано проекти Законів реєстр.№№ 2353а, 4382, 4194 та 4098. аконопроектом реєстр.№2353а з метою підвищення ефективності процедур банкрутства пропонується встановити умови та порядок реструктуризації боргів фізичної особи або визнання іі банкрутом та застосування процедури задоволення вимог кредиторів.

Законопроектом реєстр.№4382 пропонується внести зміни до Митного кодексу України та звільнити від оподаткування  ввізним митом імпортовані легкові автомобілі, що використовувались, за винятком тих, що походять або ввозяться з країни-окупанта (агресора). Метою законопроекту реєстр.№4194 є виключення із законодавства вимоги про обов’язкове використання печаток (незалежно від їх наявності у суб’єктів господарювання), можливості визнання правочину недійсним у зв’язку з відсутністю відбитку печатки; виключення необхідності використання печаток у взаємовідносинах суб’єктів господарювання з державними органами та органами місцевого самоврядування; встановлення адміністративної відповідальності за вимагання державним органом або органом місцевого самоврядування наявності відбитку печатки на офіційному документі.

Законопроект реєстр.№4098 спрямований на створення відповідних умов для підвищення ефективності функціонування морських торговельних портів України та забезпечення реального механізму впливу місцевих органів влади на управління морськими торговельними портами України.

Таким, що не відповідає законодавству Європейського Союзу було визнано проект Закону реєстр.№3246, який розроблено з метою заборони реклами всіх лікарських засобів.