Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

06 квітня 2015, 10:37

Комітет з питань європейської інтеграції провів виїзне засідання у Луганській області

Комітет  з питань європейської інтеграції провів виїзне засідання у Луганській області. Уповноважена Президента України з мирного врегулювання ситуації  в Донецькій і Луганській області, голова Комітету з питань європейської інтеграції Ірина Геращенко, а також народні депутати від фракції  «Блоку  Петра Порошенка», члени комітету Марія Іонова, Мустафа Найем, Єгор Фірсов, Оксана Юринець, а також представники інших парламентських комітетів, що доєдналися , зокрема, Ірина Луценко та Юрій Гарбуз провели відкрите виїзне засідання у Луганській області.

Під час візиту  народні депутати  зустрілись зі студентами Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля у Сєверодонецьку та Луганського національного університету імені Тараса Шевченка у  Старобільську,  з громадськістю,  представниками бізнесу області і відвідали  бійців  АТО. На зустрічах з  місцевими жителями  парламентарії  обговорювали перспективи євроінтеграції України, імплементацію Угоди про асоціацію та конкретні вигоди  євроінтеграції для регіональних громад і бізнесу, можливість впровадження безвізового режиму.

Також  депутати  разом з главою Луганської ОДА Геннадієм Москалем та місцевими активістами висадили  «Євросквер» поблизу Сєверодонецького будинку культури. Саме тут  6  квітня минулого  року   група патріотів вийшла з українськими прапорами проти проросійськи проплачених мітингарів і була жорсткого побита.

Голова комітету Ірина Геращенко зазначила, що дуже важливо аби політики, народні депутати частіше бували на Донбасі, який  нині потребує особливої уваги. Також вона зазначила, що євроінтеграція сьогодні вимагає  більш  активної інформаційної  політики з боку держави.

«Євроінтеграція -  це не тільки адаптація законодавства і реформи, а й в першу чергу зміна мислення, зміна ставлення до навколишнього середовища, до свого міста. Мене дивує, що сьогодні громадяни Сєверодонецька прийшли висаджувати «Євросквер», але при цьому не було ані мера,  ані депутатів місцевих рад, які і досі живуть в своїй реальності. Важливо аби люди  відчували, що влада - це не тільки центральні органи, президент, прем’єр-міністр, а це в першу чергу місцеві керівники, які  мають піклуватися і дбати про них на своєму рівні», - зазначила Ірина Геращенко.
 
Також в рамках виїзного засідання народні депутати Ірина Геращенко, Ірина Луценко  та Марія Іонова передали медичне обладнання для Луганської обласної дитячої клінічної лікарні у Лисичанську.

Крім того під час виїзного засідання було передано комплекти книжок для 130 загальноосвітніх шкіл Луганщини, для 10 інтернатів, міні-бібліотечки
для 28 ПТУ та для 45 дитячих садочків.

За підсумками виїздного засідання депутати комітету євроінтеграції прийняли рішення звернутися до Верховної Ради України і Кабінету Міністрів з пропозицією активізувати інформаційну роботу щодо роз'яснення населенню переваг Угоди про асоціацію, активізувати роботу по адаптацію законодавства, зокрема в економічному і промисловому секторах.