Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

Виїздне засідання Комітету 5-6 травня 2023 року

41 Фото

Робочі зустрічі в Італії складі міжпарламентської мережі United for Ukraine

4 Фото

18 березня 2015, 10:37

18 березня 2015 року відбулось чергове засідання Комітету

18 березня 2015 року під головуванням Першого заступника Голови Комітету О. Семерака відбулось чергове засідання Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції

У ході засідання члени Комітету розглянули низку законопроектів на їх відповідність праву Європейського Союзу, зобов’язанням України в рамках Ради Європи та Угоді про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони.

Члени Комітету підтримали законопроекти (реєстр. №№ 2150, 2151), які пов’язані з реформуванням, спрощенням та забезпеченням прозорості процедур державних закупівель, повноцінним впровадженням та дотриманням принципів доказової медицини, системи стандартів у сфері охорони здоров’я.

Під час обговорення проекту Трудового кодексу України (реєстр. № 1658 від 27.12.2014 р., внесений народним депутатом України М.Папієвим), народні депутати-члени Комітету визнали його таким, що не суперечить праву Європейського Союзу, однак висловили низку зауважень до зазначеного законопроекту і прийняли рішення рекомендувати головному комітету внести зазначений законопроект на розгляд Верховної Ради України для прийняття за основу за умови обов’язкового наступного врахування висловлених у висновку Комітету зауважень щодо необхідності імплементації положень директив Ради ЄС згідно з  додатком XL до Угоди про асоціацію.

До проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про акціонерні товариства" (щодо виплати дивідендів акціонерним товариством) (р. № 2273 від 02.03.2015, Кабінет Міністрів України) були висловлені зауваження щодо часткової невідповідності праву ЄС і рекомендовано головному Комітету направити зазначений законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Під час засідання було обговорено питання проведення виїзного засідання Комітету у Донецькій та Луганській областях. Члени Комітету визначили дату проведення зазначеного засідання.

Крім того, на засіданні було прийнято рішення визначити Першого заступника Голови Комітету з питань європейської інтеграції О. Семерака контактною особою на рівні члена парламенту від Верховної Раді України у проекті посилення спроможності Верховної Ради України, що здійснюється за сприяння Європарламенту та звернутися з відповідним поданням до Голови Верховної Ради України.

Члени Комітету підтримали також пропозицію О. Юринець щодо проведення комітетських слухань на тему: «Посилення ролі єврорегіонів у здійсненні транскордонного співробітництва».