Головна > Текстові публікації > Міжнародна діяльність > Парламентський комітет асоціації > Діяльність

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

Виїздне засідання Комітету 5-6 травня 2023 року

41 Фото

Робочі зустрічі в Італії складі міжпарламентської мережі United for Ukraine

4 Фото

16 березня 2017, 13:34

Розпочалося п'яте засідання Парламентського комітету асоціації


Під час засідання було обговорено низку важливих питань порядку денного відносин між Україною та ЄС. Зокрема, Микола Княжицький поінформував присутніх та представників Європейського Парламенту про загальну політичну ситуацію в Україні. Марія Іонова виступила з питань безпеки  в глобальному контексті, імплементації Мінських домовленостей та гуманітарної ситуації.  Обговорювалася також ситуація, що склалася в Криму після трьох років незаконної анексії.

Микола Княжицький поінформував учасників засідання щодо імплементації Угоди про асоціацію, а саме загального стану імплементації та адаптації; імплементації відповідних рекомендацій, викладених у звіті про здійснення реформи та підвищення потенціалу Верховної Ради України.

Члени ПКА у ході засідання обговорили також порядок денний реформ в Україні. В рамках обговорення зазначеного питання Кайа Каллас, Ребека Хармс, Вікторія Пташник та інші окреслили хід реформування судової системи в Україні та боротьби з корупцією. Анна-Марі Коразза Білдт разом Марією Іоновою висвітлили питання щодо прав людини та боротьби з дискримінацією,  свободи слова та свободи поширення інформації, Міжнародного кримінального суду та ратифікації Стамбульської конвенції. Андреа Бочскор та Оксана Юринець обговорили стан реформи виборчої системи та перевірки виконання рекомендацій Місій зі спостереження за виборами.