Головна > Текстові публікації > Міжнародна діяльність > Парламентська асамблея ЄВРОНЕСТ > Діяльність

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

27 червня 2018, 11:38

Виступ Глави Постійної делегації Верховної Ради України в ПА ЄВРОНЕСТ

Глава Постійної делегації Верховної Ради України в ПА ЄВРОНЕСТ Борис Тарасюк, виступаючи на засіданні Сьомої сесії Парламентської Асамблеї ЄВРОНЕСТ, наголосив, що важливим результатом роботи Асамблеї є започаткування нових форм  міжпарламентської співпраці. У зв'язку з цим Глава української делегації поінформував присутніх про проведену 9 червня ц.р. у Києві зустріч голів парламентів трьох держав - України, Грузії і Молдови, під час якої було вирішено створити Міжпарламентську асамблею трьох країн.

Б.Тарасюк зазначив, що члени ПА ЄВРОНЕСТ, насамперед, країни Східного Партнерства(СхП), постали перед багатьма викликами як зовнішніми, так і внутрішніми. Зокрема, йдеться про агресії, окупації, анексії, кібератаки, гібридні війни, загрози безпеці, дестабілізації, диверсійні дії, тероризм, а також інші виклики, які постають перед нашими країнами внаслідок агресивних дій Росії. В той же час, існують виклики внутрішнього характеру, такі як реформи, боротьба з корупцією, економічні та соціальні виклики тощо.

Говорячи про співробітництво ЄС з країнами СхП, Глава української делегації зазначив, що східноєвропейські партнери очікують більше уваги від наших колег з ЄП. Вони сподіваються, що в багаторічному бюджеті ЄС на 2021-2027  роки буде передбачене фінансування для програми "Східне партнерство". Також партнери очікують, що ініціатива "Східне партнерство +" буде наповнена практичним змістом. Наприклад, поширення на країни, що підписали угоди про асоціацію( Україна, Грузія і Молдова), так званих «чотирьох свобод»( вільне переміщення товарів, капіталів, послуг і людей), асоціація цих трьох країн з  Шенгенською зоною, інтеграція до Митного союзу , Енергетичного союзу, Єдиного цифрового ринку ЄС.

Завершуючи свій виступ, Б. Тарасюк висловив сподівання на посилення співробітництва України та ЄС, нові правові рамки якого були закладені Угодою про асоціацію, а також підкреслив, що у майбутньому ми також сподіваємось на реалізацію амбітної мети - стати повноправним членом ЄС."