Головна > Текстові публікації > Міжнародна діяльність > Парламентська асамблея ЄВРОНЕСТ > Діяльність

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

Виїздне засідання Комітету 5-6 травня 2023 року

41 Фото

Робочі зустрічі в Італії складі міжпарламентської мережі United for Ukraine

4 Фото

04 травня 2012, 09:52

1-4 квітня 2012 року у м. Баку (Азербайджанська Республіка) відбулась Друга сесія Парламентської Асамблеї ЄС – Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ)

1-4 квітня 2012 року у м. Баку (Азербайджанська Республіка) відбулась
Друга сесія Парламентської Асамблеї ЄС – Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ), в рамках якої відбулися засідання 4 постійних комітетів, робочої групи з питань Білорусі та Бюро ПА ЄВРОНЕСТ. Українська делегація була представлена Спів-президентом ПА ЄВРОНЕСТ, Главою Постійної делегації Верховної Ради України Б.Тарасюком та членами делегації: В.Барановим, Р.Зваричем, Ю.Каракаєм, Л.Кожарою, В.Кравчуком, С.Курпілем, В.Лемзою. У засіданні сесії також взяли участь делегації Азербайджану, Вірменії, Грузії, Молдови та Європейського Парламенту.

Українська делегація на чолі з Спів-президентом ПА ЄВРОНЕСТ Б.Тарасюком активно працювала в усіх діючих органах Асамблеї, що значною мірою сприяло досягненню компромісу між національними делегаціями щодо спірних питань проектів доповідей постійних комітетів. Завдяки цьому також вдалося уникнути повторення сценарію вересневої сесії, яка, на жаль, завершилась безрезультатно.

У підсумку, Друга сесія ПА ЄВРОНЕСТ ухвалила зміни до діючого Регламенту ПА ЄВРОНЕСТ, над проектом яких працював член робочої групи з питань Регламенту ПА ЄВРОНЕСТ Р.Зварич, 4 доповіді постійних комітетів ПА ЄВРОНЕСТ та 5 резолюцій, а саме: доповідь Комітету з політичних питань, прав людини і демократії та резолюцію «Проблеми майбутнього демократії, включаючи питання вільних і незалежних ЗМІ в країнах Східного Партнерства та ЄС»; доповідь Комітету з економічної інтеграції, правового наближення та конвергенції з політикою ЄС та резолюцію «Торговельні угоди між ЄС і Східноєвропейськими партнерами, включаючи поглиблені та всеохоплюючі зони вільної торгівлі й допомогу ЄС в даній сфері» (за співавторства члена Постійної делегації Верховної Ради України у ПА Євронест В.Вечерка); доповідь Комітету з енергетичної безпеки та резолюцію «Розвиток подій у країнах Східного Партнерства та ЄС і стан галузі енергетичної безпеки, відновлювальних джерел енергії, енергоефективності та енергетичної інфраструктури»; доповідь Комітету з соціальних справ, освіти, культури та громадянського суспільства та резолюцію «Зміцнення громадянського суспільства в країнах Східного Партнерства, включаючи питання  співробітництва між владою та громадянським суспільством, а також питання щодо реформ, спрямованих на посилення впливу громадянського суспільства»; Резолюцію щодо Юлії Тимошенко.

Крім того, ПА ЄВРОНЕСТ прийняла рішення про продовження терміну дії Робочої групи з питань Регламенту ПА ЄВРОНЕСТ як консультативного органу Бюро та Робочої групи з питань Білорусі, доки не буде забезпечено участь білоруської делегації у ПА ЄВРОНЕСТ, а також затвердила план роботи Асамблеї на 2012-2013 роки.

Наступну сесію ПА ЄВРОНЕСТ заплановано провести 28-29 травня 2013 року в м.Брюсселі (Королівство Бельгія).