Головна > Текстові публікації > Міжнародна діяльність > Парламентська асамблея ЄВРОНЕСТ > Діяльність

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

Виїздне засідання Комітету 5-6 травня 2023 року

41 Фото

Робочі зустрічі в Італії складі міжпарламентської мережі United for Ukraine

4 Фото

16 березня 2015, 10:37

16 березня 2015 року в м. Єревані (Республіка Вірменія) розпочала свою роботу 4 сесія Парламентської асамблеї ЄВРОНЕСТ

16 березня 2015  року в м. Єревані (Республіка Вірменія) розпочала свою роботу 4 сесія Парламентської асамблеї ЄВРОНЕСТ, яка триватиме до 18 березня. Постійна делегація Верховної Ради України на чолі з Спів-президентом Асамблеї Б. Тарасюком бере участь у роботі її органів, зокрема, постійних комітетів та робочих груп.

Зокрема,  протягом дня, 16 березня, відбувалися засідання комітетів з політичних питань, економічної інтеграції, соціальних питань та енергетичної безпеки, під час яких, народні депутати, члени Української делегації презентували свої поправки та спільно з колегами з інших парламентів розглянули тематичні доповіді для подальшого їх ухвалення під час пленарної сесії.

Очікується також розгляд Резолюції щодо російської військової агресії проти України, а також Звернення Асамблеї до Європейських інституцій напередодні Саміту Східного Партнерства, який буде проходити в Ризі у травні цього року.

17 березня в рамках роботи  Четвертої  сесії ПА ЄВРОНЕСТ в Єревані відбулося засідання Бюро та розпочато пленарну частину засідання Асамблеї. Участь в роботі Бюро взяв Співпрезидент Борис Тарасюк. Учасники погодили порядок денний пленарної частини, зокрема, процедуру та послідовність розгляду резолюцій та доповідей постійних комітетів. Крім цього, учасники обмінялися думками щодо тексту Звернення ПА ЄВРОНЕСТ до Ризького Саміту Східного Партнерства, що має відбутися в травні цього року.  Було  прийнято рішення внести на розгляд пленарної сесії рекомендації Робочої групи щодо Регламенту ПА ЄВРОНЕСТ. Також члени Бюро одноголосно підтримали пропозицію Б. Тарасюка щодо проведення Шостої пленарної сесії ПА ЄВРОНЕСТ у Києві в 2017 році.

За результатами першого дня роботи пленарної сесії було ухвалено чотири доповіді постійних комітетів та Резолюцію щодо російської військової агресії проти України та необхідності  мирного врегулювання конфлікту.

Резолюція була внесена на розгляд спільно Українською стороною та представниками п’ятьох політичних груп Європейського Парламенту. У процесі її обговорення було, серед іншого, відзначено, що ЄС та Східноєвропейські партнери мають спільну зацікавленість у встановленні миру та безпеки в Україні, яка потерпає від військової агресії з боку Російської Федерації.

Також Асамблея закликає Росію вивести свої війська і озброєння з окупованих територій, припинити відправляти, постачати і фінансувати найманих солдатів, а також підтримувати, навчати і озброювати незаконні формування.

Члени ПА ЄВРОНЕСТ цілком підтримують суверенітет і територіальну цілісність України в межах її кордонів, визнаних на міжнародному рівні та закликає до продовження та зміцненню дипломатичного діалогу і продовження тиску з метою  врегулювання конфлікту.

З повним текстом Резолюції можна ознайомитися за наступним посиланням

RESOLUTION on the Russian military aggression against Ukraine and the urgent need for a peaceful resolution of the conflict
РЕЗОЛЮЦИЯ о военной агрессии России против Украины и срочной необходимости мирного разрешения конфликта

Довідково: Парламентська асамблея ЄВРОНЕСТ є органом, створеним у рамках  Східного партнерства Європейської політики сусідства, що об'єднує Європейський Союз та його Східноєвропейських партнерів.