Головна > Текстові публікації

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

12 жовтня 2021, 08:17

Євросоюз запровадив санкції проти ще 8 осіб з Росії за порушення територіальної цілісності України

Рада Європейського Союзу запровадила обмежувальні заходи ще проти 8 росіян за активну підтримку дій та реалізацію політики, яка підриває або загрожує територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради ЄС.

Серед осіб, доданих до санкційного списку Євросоюзу, є представники правоохоронних органів — судді, прокурори та силовики, відповідальні за впровадження російського законодавства в незаконно анексованому Криму та Севастополі. «Ці особи ухвалювали упереджені рішення у справах з політичними мотивами та переслідували противників незаконної анексії Криму та Севастополя», — вказано у повідомленні.

Обмежувальні заходи ЄС за порушення територіальної цілісності України зараз стосуються 185 осіб та 48 суб’єктів господарювання. Активи цих осіб та суб’єктів заморожені, також діє заборона на їхній в'їзд чи транзит через ЄС.

Імена тих, проти кого запроваджено санкції, стануть відомі, коли рішення Ради Євросоюзу оприлюднять в Офіційному журналі ЄС.

У повідомленні Ради ЄС також вказано, що Європейський Союз не визнає незаконну анексію Криму та міста Севастополя Російською Федерацією і продовжує засуджувати порушення Росією міжнародного права. ЄС залишається непохитним у своїй підтримці територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

Санкції Євросоюзу через дії, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, вперше були запроваджені 17 березня 2014 року. Їх поновлюють кожні півроку. Окрім цих заходів, у відповідь на війну в Україні ЄС також запровадив економічні санкції проти окремих галузей російської економіки, які діють до 31 січня 2022 року, а також обмежувальні заходи у відповідь на незаконну анексію Криму та Севастополя.