Головна > Текстові публікації

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

Виїздне засідання Комітету 5-6 травня 2023 року

41 Фото

Робочі зустрічі в Італії складі міжпарламентської мережі United for Ukraine

4 Фото

02 жовтня 2019, 10:02

01 жовтня ц.р. відбулось чергове засідання Комітету Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом за участю заступника Міністра фінансів України В.Шкуракова.

 

01 жовтня ц.р. відбулось чергове засідання Комітету Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом за участю заступника Міністра фінансів України В.Шкуракова.

Під час засідання було розглянуто та підтримано проект Закону про Державний бюджет України на 2020 рік (реєстр.№2000), однак, члени Комітету прийняли рішення звернутися до Уряду з проханням надати певні роз'яснення щодо формування статей видатків у проекті бюджету.

Члени Комітету розглянули низку законопроектів на відповідність їхніх положень законодавству ЄС та/або міжнародно-правовим зобов’язанням України в рамках Угоди про асоціацію.

Законопроекти реєстр.№№ 1111, 1048, 1048-1, 2110 та 1199 були підтримані членами Комітету та визнані такими, положення яких за своєю метою не суперечать Угоді про асоціацію, праву Європейського Союзу та/або міжнародно-правовим зобов’язанням України.

Метою законопроекту реєстр.№1111 є захист прав та законних інтересів лізингоодержувачів, лізингодавців, створення належного конкурентного середовища на ринках фінансових послуг та підвищення довіри до нього, забезпечення сприятливих умов для розвитку економіки України.

Проектами Законів реєстр.№№1048 та 1048-1 пропонується запровадити механізм інституту авторизованого економічного оператора (АЕО) аналогічний тому, що функціонує в ЄС, з перспективою подальшого взаємного визнання, що передбачено статтею 80 Угоди та є одним із основних базисів митного співробітництва між Україною та ЄС.

Законопроект реєстр.№2110 спрямований на утворення єдиної інтероперабельної системи публічних електронних реєстрів, визначення уніфікованої інституціональної структури функціонування публічних електронних реєстрів та єдиних вимог до їх створення, ведення, взаємодії, адміністрування, модернізації, реорганізації та ліквідації, а також до створення реєстрової інформації та її використання у інших інформаційних системах, при здійсненні дозвільної та іншої управлінської діяльності, наданні адміністративних послуг.

Метою прийняття проекту Закону реєстр.№1199, згідно з пояснювальною запискою, є узгодження положень законодавства України у сфері охорони прав на винаходи, корисні моделі, промислові зразки і торговельні марки з правом Європейського Союзу, а також імплементація положень Угоди про асоціацію.

Окрім цього, Комітет затвердив висновки до законопроектів, положення яких регулюються національним законодавством країн-членів Європейського Союзу та не підпадають під дію міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції.

Під час засідання народні депутати - члени Комітету, окрім вказаного,  затвердили персональний склад парламентських делегацій, діяльність яких забезпечується Комітетом з питань інтеграції України з ЄС.