Головна > Текстові публікації

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

20 вересня 2017, 14:52

Делегація Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС під час робочої поїздки до Дніпропетровської і Донецької областей відвідала Авдіївку та Покровськ

19-20 вересня делегація Парламетського Комітету асоціації між Україною та ЄС, у складі народних депутатів України та їхніх колег з Європейського парламенту, перебуває з робочим візитом у Дніпропетровській та Донецькій областях.

Програма візиту надзвичайно насичена: зустрічі з військовими, огляд пошкоджених житлових будинків, відвідування Авдіївського коксохіму.
Спілкування з представниками обласної адміністрації та неурядових організацій допомогло розставити необхідні, особливо для західних гостей, акценти в питаннях екології та безпеки регіо
ну, а також виокремити декілька ключових, найбільш болючих проблем для місцевих, а саме забезпечення безперебійним електропостачанням, газом та питною водою.

В.о. голови комітету ВРУ з питань європейської інтеграції Марія Іонова написала у себе на Facebook:

«європейські колеги не могли втримати емоцій, з жахом і болем говорили про поламані людські долі, були вражені масштабами руйнувань». Іншим надзвичайно болючим питанням виявилось відновлення житлових будинків, адже будівельні компанії не виявляють особливого бажання працювати в зоні АТО.


Візит до громадського центру «Посмішка дитини», що фінансується за рахунок коштів Європейського Союзу, змусив усіх вкотре згадати, що побудова безпечного середовища для дітей та їхніх родин на Сході України є надзвичайно важливим завданням.

Завершенням першого дня став візит до Покровську, де делегація завітала до інформаційного агентства "Вчасно", що реалізує проект "Голос місцевих ЗМІ", який збирає історії переселенців із зони АТО. На сьогоднішній день особливо важливо аби люди на Сході були поінфоровані про реальний стан справ, і щоб ця інформація стала міцним щитом супроти ворожої пропаганди.

Сьогодні,  20 вересня у Дніпропетровській державній адміністрації відбудеться засідання Парламетського комітету асоціації, де буде проаналізовано стан реформ, безпекова та техногенна ситуації в регіоні, і, звичайно, обговорено питання щодо зрушень у боротьбі з корупцією.