Головна > Текстові публікації

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

Виїздне засідання Комітету 5-6 травня 2023 року

41 Фото

Робочі зустрічі в Італії складі міжпарламентської мережі United for Ukraine

4 Фото

02 червня 2016, 08:21

01 червня 2016 року відбулось чергове засідання Комітету

 
01   червня   2016   року під головуванням заступника голови Комітету А.Артеменка  відбулось   чергове  засідання   Комітету  Верховної  Ради України з питань європейської інтеграції за участю Першого заступника Міністра інфраструктури України Є.Кравцова та заступника Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції В.Рутицької. Члени Комітету підтримали ряд законопроектів реєстр.№№0098, 0099, 0100 та 0101.

Проект Закону України «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Угорщини про міжнародні комбіновані перевезення» реєстр.№0098 розроблено Міністерством інфраструктури України з метою вдосконалення нормативно-правової бази українсько-угорських відносин в галузі транспорту та поліпшення умов здійснення вантажних перевезень між Україною та Угорщиною.

Прийняття проекту Закону України реєстр.№0099 дозволить забезпечити створення та функціонування надійного правового механізму міжнародного рівня для реалізації й активізації процесу двосторонніх міждержавних зв'язків між Україною та Республікою Кіпр, сприятиме подальшому розвитку співробітництва в галузі авіаційного транспорту, налагодженню ділових зв'язків, подальшому розширенню географії польотів українських авіакомпаній.

Проект Закону України реєстр.№0100 розроблено з метою завершення внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання Угодою чинності. Прийняття проекту Закону України спрямоване на удосконалення двосторонньої договірно-правової бази для здійснення міжнародного регулярного повітряного сполучення між Україною та Республікою Польща.

Прийняття Закону України реєстр.№0101 дасть змогу забезпечити створення та функціонування надійного правового механізму міжнародного рівня для реалізації й активізації процесу двосторонніх міждержавних зв'язків між Україною та Грецькою Республікою, подальший розвиток співробітництва в галузі авіаційного транспорту, сприятиме налагодженню ділових зв'язків, подальшому розширенню географії польотів українських авіакомпаній.

У ході засідання члени Комітету розглянули низку законопроектів на їх відповідність праву Європейського Союзу, зобов'язанням України в рамках Ради Європи та Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони.

Таким, що не суперечать праву Європейського Союзу та міжнародно-правовим зобов`язанням України було визнано проекти Законів реєстр.№№ 4571, 3326, 3841 та 3132.
Метою проекту Закону реєстр.№4571, згідно з пояснювальною запискою, є забезпечення правової охорони прав авторів, виконавців, виробників фонограм (відеограм), комп’ютерних програм, баз даних при розповсюдженні їх творів та виконань, подолання піратства та поліпшення інвестиційного клімату в Україні.

Проект Закону реєстр.№3326 розроблено з метою створення законодавчих підстав для  підвищення рівня захисту прав споживачів через надання споживачам і громадським організаціям споживачів права на фото- та відеофіксацію інформації про продукцію, її кількість, якість, асортимент та інформації про її виробника.  

Проект Закону України "Щодо надання державою спеціального соціального статусу потерпілим від особливо тяжких злочинів та відшкодування за рахунок держави матеріальної та моральної шкоди вказаним особам, із обов'язковим відшкодуванням відшкодування державі засудженими понесених витрат" реєстр.№3841 передбачає введення до національного законодавства України процедури відшкодування державою шкоди, заподіяної особі злочином, вчиненим щодо неї.

Метою законопроекту реєстр.№3132 є підвищення ефективності процедур банкрутства, рівня захищеності прав кредиторів, вдосконалення процедури продажу майна боржника на аукціоні, підвищення рівня виконання контрактів та судових рішень.

До законопроектів реєстр.№№2820, 4615 та 3002 було висловлено низку зауважень та пропозицій.