Головна > Текстові публікації

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

Виїздне засідання Комітету 5-6 травня 2023 року

41 Фото

Робочі зустрічі в Італії складі міжпарламентської мережі United for Ukraine

4 Фото

14 квітня 2016, 12:29

Заява Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції у зв’язку з оголошенням остаточних результатів референдуму в Нідерландах

 
Заява Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції у зв’язку з оголошенням остаточних результатів референдуму в Нідерландах

12 квітня 2016 р. Виборча Рада Нідерландів оголосила остаточні результати референдуму щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Згідно з ними, 32,2% виборців взяли участь у ньому. З них 61% виборців проголосували проти Угоди про асоціацію, 38% - за Угоду.

Комітет Верховної Ради України з питань європейської інтеграції поважає голос кожного виборця Голландії незалежно від його політичних вподобань.
Водночас ми усвідомлюємо важливість подальшої безперешкодної дії Угоди про асоціацію як для реформування і розвитку України, так і посилення ідеї європейської єдності і консолідації. Тому сподіваємося, що Уряд і Парламент Нідерландів знайде оптимальне рішення щодо завершення процедури ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, яка вже пройшла всю національну процедуру схвалення.

Принагідно хотіли б подякувати всім тим, хто не піддався на сумнівні аргументи противників Угоди та прийшов 6 квітня віддати свій голос на підтримку об'єднаної Європи. Ваша солідарність, розуміння і підтримка дуже важливі для нас!

Ми також хочемо подякувати всім тим, хто проводив інформаційну кампанію на користь Угоди. Особливо хочеться подякувати українській громаді в Нідерландах, представникам українських громадських організацій, релігійним діячам, політикам та всім, кому не байдуже як майбутнє Європейського Союзу, так й України. Ваша робота допомогла побудувати більш глибоку довіру між українцями та голландцями.

Комітет також розраховує, що найближчим часом Європейська Комісія внесе на розгляд Ради ЄС та Європейського Парламенту законодавчу пропозицію про включення нашої держави до переліку країн, громадяни яких не потребують віз для короткострокових (до 90 днів) поїздок до держав-учасниць Шенгенської угоди. Сподіваємося, що це рішення буде ухвалено ще за головування Нідерландів в Раді ЄС.