Головна > Текстові публікації

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

01 березня 2016, 18:05

Керівництво Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції І. Геращенко, О. Семерак, М. Іонова, А. Артеменко та О.Сотник взяли активну участь в «Українському тижні», який проходить з 29 лютого по 2 березня 2016 року в Європейському Парламенті (Брюссель, Бельгія).

У рамках цієї безпрецедентної ініціативи було проведено ряд зустрічей з керівництвом Європейського Парламенту та відповідних комітетів. Окрім дискусії навколо звіту та дорожньої карти з реформування ВР України, який було підготовлено колишнім головою ЄП Петом Коксом, депутати зосередили свою увагу на обговоренні практичних подальших кроків щодо приведення роботи ВР України до європейських стандартів.
Відбувся також обмін  найкращим досвідом щодо практичних механізмів та процесів гармонізації законодавства. Зокрема, І Геращенко зазначила, що Комітет з питань європейської інтеграції буде вимагати внесення змін до Регламенту ВР з метою фіксації  норм, які сприятимуть гармонізації законодавства і справжній реформі Українського парламенту.
«Ми не маємо експертів з питань гармонізації законодавства України з нормами законодавства ЄС. В уряді немає відповідної структури, а в парламенті – «вал» законопроектів, на розгляд яких фізично не вистачає часу»,- зазначила народний депутат.
На жаль, сказала І.Геращенко, парламентський комітет не може знайти підтримки для створення такої експертної структури. Водночас, така експертиза, за її словами, - «наш обов‘язок». «Це неправильно, коли питання відповідності законопроектів європейським стандартам знаходиться на «п‘ятому плані» уваги»,- підкреслила вона.