Головна > Текстові публікації > Новини
03 вересня 2020, 17:24

Голова Представництва ЄС в Україні та посли країн G7 закликають до прозорого та політично нейтрального відбору керівників антикорупційних органів в Україні

Відповідну заяву було оприлюдено в офіційному Твіттер-каналі послів «Великої сімки» та у Твіттері Голови Представництва ЄС в Україні Матті Маасікаса.


Матті Маасікас зазначив: «Боротьба з корупцією за допомогою сильних і незалежних інституцій є центральною частиною співпраці між ЄС та Україною у сферах від безвізу до макрофінансової допомоги. І ці ж принципи мають застосовуватися, коли Парламент України висуває представників для відбору нового керівника САП».
У заяві послів країн G7 сказано: «Посли G7 постійно підтримують антикорупційні інституції в Україні, яким має бути надана можливість самостійно виконувати свою роботу, маючи необхідні повноваження та ресурси для ефективного розслідування, переслідування та засудження винних у корупції.

Забезпечення незалежності, цілісності та надійного правового статусу цих установ є важливим елементом міжнародних зобов'язань України, у тому числі в рамках співпраці з ЄС та постійної підтримки з боку міжнародних фінансових установ. Це важливо для якості життя українських громадян, а також для ділового та інвестиційного клімату в Україні. Посли країн G7 підкреслюють необхідність відбору керівників антикорупційних установ через прозорі, засновані на досягненнях, і політично нейтральні продедури», — йдеться у заяві.