Головна > Текстові публікації > Міжнародна діяльність > Парламентський комітет асоціації > Діяльність
26 червня 2020, 11:59

Спільне комюніке співголів Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС




ПАРЛАМЕНТСЬКИЙ КОМІТЕТ АСОЦІАЦІЇ
МІЖ УКРАЇНОЮ ТА ЄС


СПІЛЬНЕ КОМЮНІКЕ

співголів Парламентського комітету асоціації між Україною та  ЄС (ПКА)
 Вадима ГАЛАЙЧУКА та Вітольда ВАЩИКОВСЬКІ
за результатами неформального засідання Бюро ПКА,
 яке відбулося 24 червня 2020 р.

24 червня цього року відбулось чергове неформальне онлайн-засідання членів Бюро Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС.

Ми продовжуємо бути повністю зацікавленими у підтримці інтенсивності парламентських контактів та у наданні необхідної інформації під час майбутніх самітів Україна – ЄС та Східного Партнерства. У найближчі місяці ми разом оцінимо можливості оновлення Угоди про Асоціацію, включаючи положення пов’язані з торгівлею, а також подальшої секторальної інтеграції України до ЄС, що сприятиме відновленню економіки після пандемічної кризи.

Ми сподіваємось на підписання Угоди про Спільний авіаційний простір між Україною та ЄС, а також очікуємо започаткування офіційних переговорів щодо Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції (АСАА).

Ми обговорили нещодавні події в Україні та стан впровадження реформ у таких важливих сферах як юстиція, верховенство права, виборче законодавство, боротьба з корупцією та погодились продовжувати тісну співпрацю, зокрема, у сфері верховенства права, за допомогою тематичних онлайн зустрічей та регулярного обміну думками. Це важливо для імплементації нашої спільної Угоди про Асоціацію та подальшого розвитку відносин між Україною та ЄС, заснованих на   загальних цінностях.

Крім того, ми погодилися з необхідністю зосередити нашу увагу на довгострокових стратегічних цілях і перспективах відносин між Україною та ЄС та працювати над досягненням консенсусу щодо амбітних цілей як України так і ЄС.