Головна > Текстові публікації > Міжнародна діяльність > Парламентська асамблея ЄВРОНЕСТ > Діяльність
09 грудня 2019, 15:30

Восьма пленарна сесія ПА ЄВРОНЕСТ

 

8 грудня ц.р. у м. Тбілісі (Грузія) розпочала роботу Восьма  пленарна сесія ПА ЄВРОНЕСТ, яка триватиме до 10 грудня ц.р.

Постійна делегація Верховної Ради України представлена 10 народними депутатами України на чолі з Главою Постійної делегації, Спів-президентом ПА ЄВРОНЕСТ І. Крульком. До складу делегації увійшли заступники Глави Постійної делегації П.Мельник, С.Федина та члени делегації В. Ар’єв, О.Руденко, Р. Лозинський, Н.Королевська, Д.Любота, С.Юраш. До роботи української делегації долучилась Голова Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України з Європейським Союзом І. Климпуш-Цинцадзе.

 В рамках першого робочого дня відбулись засідання чотирьох Постійних комітетів, Робочих груп з питань Білорусі та з питань Угоди про асоціацію, зустрічі у форматі «політичних родин», а також двосторонні зустрічі Глави Постійної делегації І.Крулька з Головою Парламенту Грузії А.Талаквадзе та Головою Комітету Парламенту Грузії з питань європейської інтеграції Д.Сонгулашвілі. Зі своїм грузинським колегою Д.Сонгулашвілі зустрілася також Голова Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України з Європейським Союзом І. Климпуш-Цинцадзе. Сторони підтвердили готовність продовжувати міжпарламентську співпрацю, також йшлося про спільне просування стратегії щодо диференціації підходів до країн з Угодами про асоціацію в межах Східного партнерства. Окрім цього, співрозмовники домовилися разом протидіяти зовнішній загрозі, яку для обох держав становить РФ.

9-10 грудня делегація продовжує роботу в форматі пленарних засідань.