Головна > Текстові публікації > Новини
05 грудня 2019, 09:15

27 листопада відбулось чергове засідання Комітету

27 листопада відбулось чергове засідання Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом під головуванням Голови Комітету Іванни Климпуш-Цинцадзе.

Під час засідання члени Комітету обговорили питання щодо діяльності Представництва Організації Об’єднаних Націй в Україні та Координатора проектів ОБСЄ в Україні спільно з їхніми представниками, а також щодо можливих форматів продовження співпраці.

Також члени Комітету розглянули низку законопроектів на відповідність їхніх положень законодавству ЄС та/або міжнародно-правовим зобов’язанням України в рамках Угоди про асоціацію.

Законопроект реєстр. № 2361 члени Комітету підтримали та визнали таким, положення якого не суперечать праву Європейського Союзу та Угоді про асоціацію. Законопроект передбачає здійснення автоматизованого обліку споживачів природного газу і обсягів спожитого ними природного газу у вигляді окремої інформаційної бази даних та обмін цією інформацією між суб’єктами ринку природнього газу.

Окрім цього, члени Комітету розглянули проекти Законів реєстр.№№2052, 2052-1, 2199, 2199-1, 2199-2, 1145 та за результатами їхнього розгляду висловили низку зауважень та пропозицій.

Комітет також затвердив висновки до законопроектів, положення яких регулюються національним законодавством країн-членів Європейського Союзу та не підпадають під дію міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції.