Головна > Текстові публікації > Новини
17 жовтня 2019, 15:00

16 жовтня відбулось чергове засідання Комітету

16 жовтня відбулось чергове засідання Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом під головуванням Голови Комітету Іванни Климпуш-Цинцадзе. Під час засідання члени Комітету розглянули низку законопроектів на відповідність їхніх положень законодавству ЄС та/або міжнародно-правовим зобов’язанням України в рамках Угоди про асоціацію.

Законопроекти реєстр. №№ 2100 та 2149 були підтримані членами Комітету та визнані такими, положення яких за своєю метою не суперечать Угоді про асоціацію, праву Європейського Союзу та/або міжнародно-правовим зобов’язанням України.

Законопроектом реєстр.№2100 пропонується встановлення на законодавчому рівні механізму щодо здійснення державного контролю (нагляду) у сфері житлово-комунального господарства та відповідальності за порушення законодавства у цій сфері.

Законопроект реєстр.№2149 запроваджує економічно стимулюючий механізм для самозайнятих фізичних осіб (у разі неможливості працевлаштування їх, як безробітних, на підходящу роботу) для здійснення ними підприємницької діяльності у сфері послуг після їх взяття на облік органами державної фіскальної служби.

Окрім цього, члени Комітету розглянули та висловили ряд пропозицій до проектів законів реєстр.№№ 1209, 1209-1, 2051, 2051-1.
Комітет також затвердив висновки до законопроектів, положення яких регулюються національним законодавством країн-членів Європейського Союзу та не підпадають під дію міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції.

Також відбулась зустріч членів Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом з представниками Європейського Інвестиційного Банку (ЄІБ), зокрема з Головою представництва групи ЄІБ в Україні Жаном-Еріком де Загоном.

Під час зустрічі обговорили співпрацю між ЄІБ та Комітетом, а також Жан-Ерік де Загон поінформував членів Комітету щодо поточних та майбутніх проектів ЄІБ на території України у сфері інфраструктури, енергетики, малого та середнього бізнесу, медицини тощо.