Головна > Текстові публікації > Новини
24 квітня 2019, 14:59

24 квітня 2019 року відбулось чергове засідання Комітету

У ході засідання члени Комітету розглянули та підтримали проект Закону про ратифікацію Рамкового договору між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки проекту з постачання питної води у м. Маріуполі (реєстр.№0218), прийняття якого стане передумовою для набрання чинності Рамковим договором, яким передбачається надання фінансової допомоги в розмірі 64 млн. євро від Франції з метою проекту будівництва та впровадження в м. Маріуполь сучасних фільтрувальних станцій, які за рахунок використання технологій мікрофільтрації, ультрафільтрації та зворотного осмосу можуть здійснювати очистку води з різних джерел (далі – Проект).

Реалізація проекту передбачає створення в м. Маріуполь сучасного комплексу з очистки та знезараження води з метою забезпечення населення та підприємств якісною питною водою в необхідних обсягах, а також модернізацію існуючої системи централізованого водопостачання/водовідведення для зменшення втрат питної води та скиду стічних (каналізаційних) вод в навколишнє середовище. Окрім того, проект передбачає створення, за рахунок використання сучасних технологій, резервних джерел водопостачання міста на випадок виникнення надзвичайних ситуацій.

Проект входить до пріоритетів Уряду України та дозволить місту Маріуполю поліпшити якість послуг з надання питної води, що мають життєво важливе значення для населення. Відповідно до умов Рамкового договору, проект також передбачає розробку Генерального плану по удосконаленню системи водопостачання та водовідведення м. Маріуполя до 2040 року.