Головна > Текстові публікації > Діяльність Комітету > Події в Комітеті > Конференції та круглі столи
Надрукувати Зменшити зону перегляду

Конференції та круглі столи

19 жовтня 2017, 08:54

Адаптація законодавства України до законодавства Європейського Союзу у сфері агропромислового комплексу: досягнення, пріоритети та виклики

19 жовтня ц.р. члени Комітету з питань європейської інтеграції взяли участь у спільному круглому стілі Комітетів Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин і з питань європейської інтеграції на тему: «Адаптація законодавства України до законодавства Європейського Союзу у сфері агропромислового комплексу: досягнення, пріоритети та виклики».

У заході взяли участь народні депутати України, представники органів виконавчої влади України, науково-дослідних установ, громадських організацій, ЗМІ та іноземні дипломати.  Заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин О.Бакуменко поінформував учасників круглого столу щодо ряду найбільш важливих євроінтеграційних законодавчих ініціатив, опрацьованих Комітетом, що спрямовані на виконання Україною зобов’язань перед Європейським Союзом, та які сьогодні стали Законами України.

О.Юринець зазначила, що набрання чинності Угодою про асоціацію у повному обсязі з 1 вересня 2017 року ставить перед Україною якісно нові завдання щодо виконання Угоди. Також О.Юринець наголосила на необхідності покращення координації міжнародної консультативної та технічної допомоги, яку на сьогодні отримують українські органи влади, з метою максимального залучення цієї допомоги до виконання Угоди про асоціацію, загалом, і до адаптації законодавства України до законодавства європейського Союзу у сфері агропромислового комплексу.

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Х.Мінгареллі підкреслив важливості забезпечення належного рівня комунікації між Верховною Радою України, Кабінетом Міністрів України та Представництвом ЄС в Україні, а також наголосив на важливості приведення у відповідність українського законодавства до законодавства ЄС щодо безпечності харчових продуктів та надання інформації споживачам щодо складу/вмісту харчових продуктів.

Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції О.Трофімцева під час свого виступу наголосила на важливості прийняття Верховною Радою України законопроектів у сфері агропромислового комплексу, спрямованих на виконання Україною зобов’язань відповідно до Угоди про асоціацію.