Головна > Текстові публікації > Міжнародна діяльність > Парламентська асамблея ЄВРОНЕСТ > Діяльність
14 вересня 2017, 17:50

Відбулося спільне засідання членів Бюро ПА ЄВРОНЕСТ та членів Комітету ЄП у закордонних справах

 
Сьогодні, 14 вересня 2017 року у Страсбурзі, відбулось спільне засідання членів Бюро Парламентської Асамблеї ЄВРОНЕСТ (ПА ЄН) з членами Комітету Европейського Парламенту у закордонних справах.

Виступаючи на цьому засіданні, Глава Постійної делегації Верховної Ради України в ПА ЄН  Борис Тарасюк висловив вдячність членам  Комітету ЄП у закордонних справах та Європарламенту в цілому за підтримку України на шляху демократичних перетворень і відбиття російської агресії. Він підтримав представлені Комітетом ЄП доповідь в рамках підготовки до Саміту Східного Партнерства, зазначивши що цьому Саміту буде передувати Шоста Сесія ПА ЄН, яка відбудеться в Києві 30 жовтня -  1 листопада цього року. Коротко поінформувавши про підготовку до сесії, глава украіїнськоії делегації висловив сподівання, що сесія, як і саміт, будуть успішними.

У своєму виступі Борис Тарасюк закликав депутатів ЄП і ЄВРОНЕСТ бути пильними і солідарними перед загрозами і викликами зі сторони Росії. Він наголосив, що «не країни ЕС і Східного Партнерства виступають проти Росії, а навпаки, Росія виступає проти нас всіх».

Відповідаючи на закид депутата ЄП від Румунії щодо схваленого Верховною Радою законопроекту щодо реформи освіти, голова української делегації зазначив, що Україна проводила і проводить виважену політику щодо гарантування прав корінним народам і національним  меншинам на вивчення своєї рідної мови, чого ми не спостерігаємо зі сторони трьох країн ЄС щодо української нацменшини. Всі ці звинувачення є безпідставними.  Покликаний закон спрямований на гарантування національним меншинам і корінним народам почуватися комфортно у всіх сферах життя в Украіні.