Головна > Текстові публікації > Міжнародна діяльність > Парламентський комітет асоціації > Діяльність
24 березня 2017, 10:10

Відбулося п'яте засідання Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС (ПКА) (оновлено)

15-16 березня ц.р. у м.Страсбург відбулося п'яте засідання Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС (ПКА) під спільним головуванням Співголів Миколи Княжицького та Даріуша Росаті. Від української частини ПКА у засіданні взяли участь народні депутатми Микола Княжицький, Марія Іонова, Оксана Юринець, Альона Шкрум, Вікторія Пташник, Вікторія Войціцька та Андрій Лопушанський.

Під час засідання було обговорено низку важливих питань порядку денного відносин між Україною та ЄС, зокрема загальну політичну ситуацію в Україні, питання безпеки  в глобальному контексті, імплементацію Мінських домовленостей та гуманітарну ситуацію, а також ситуацію, що склалася в Криму після трьох років незаконної анексії Російською Федерацією.

Члени ПКА обговорили питання щодо імплементації Угоди про асоціацію, а саме загальний стан імплементації та адаптації.

Окрім цього, народними депутатами України спільно з депутатами Європейського Парламенту було висвітлено питання щодо порядку денного реформ в Україні, зокрема: реформа судової системи, боротьба з корупцією, права людини та боротьба з дискримінацією, реформа виборчої системи та перевірка виконання рекомендацій Місій зі спостереження за виборами, реформа державного управління, процес децентралізації.

Одним з важливих пунктів порядку денного п’ятого засідання ПКА було питання секторальної співпраці між Україною та ЄС. В рамках цього питання було обговорено економічну співпрацю, зокрема в рамках Поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з ЄС; автономні торговельні заходи для України; надання макрофінансової допомоги Україні; співпрацю у сфері енергетики; а також зміцнення співпраці між Україною та ЄС у сфері інфраструктури та співпраці між малим та середнім бізнесом.

За результатами засідання було прийнято Заключну заяву та рекомендації (Final statement and recommendations).