Головна > Текстові публікації > Міжнародна діяльність > Парламентська асамблея ЄВРОНЕСТ > Діяльність
13 лютого 2013, 12:19

Засідання комітетів ПА ЄВРОНЕСТ з питань економічної інтеграції, зближення правових норм, конвергенції з політикою ЄС та з політичних питань, прав людини та демократії


13-15 лютого 2013 року у м. Кишиневі відбулось засідання Комітету Парламентської Асамблеї ЄС – Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ) з питань економічної інтеграції, зближення правових норм, конвергенції з політикою ЄС. Українську делегацію представляли народні депутати України Михайло Володимирович Апостол, Сергій Вікторович Баландін.

На засіданні Комітету було ухвалено протокол засідання Комітету з питань економічної інтеграції, зближення правових норм, конвергенції з політикою ЄС ПА ЄВРОНЕСТ від 2 квітня 2012 року. Крім того, були заслухані виступи співдоповідачів депутата Європарламенту Євгенія Кирилова та депутата Парламенту Республіки Молдова В'ячеслава Іоніце на тему: "Наближення національного законодавства країн Східного партнерства до законодавства ЄС в економічній сфері". Після слухання відбувся обмін думками щодо проекту доповіді. Також учасники обговорювали стан справ та перспективи переговорів щодо нових багаторічних фінансових рамок бюджету ЄС.

Після обговорення відбулась презентація вільної економічної зони “Страшені”. За підсумком засідання Комітету з питань економічної інтеграції, зближення правових норм, конвергенції з політикою ЄС учасники обмінялися думками щодо можливих тем для наступних доповідей Комітету.

Також відбулось засідання Комітету Парламентської Асамблеї ЄС – Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ) з політичних питань, прав людини та демократії. Українську делегацію представляв член Постійної делегації Верховної Ради України Степан Володимирович Курпіль.

Під час засіданням Комітету з політичних питань, прав людини та демократії було ухвалено протокол засідання від 2 квітня 2012 року. У засіданні взяли участь заступник Голови Парламенту Грузії та екс-Міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Георгій Барамідзе, Міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Грузії Алексі Петріашвілі, Омбудсман Грузії Уча Нануашвілі. Члени Комітету обмінялись думками щодо досягнень, результатів попереднього досвіду та майбутніх пріоритетів багатостороннього співробітництва в рамках Східного партнерства – «Демократія, належне врядування та стабільність». Також до уваги членів Комітету була представлена спільна доповідь на тему: «Регіональні проблеми безпеки в країнах Східноєвропейського партнерства».

Після презентації доповіді відбулась дискусія, члени Комітету висловили пропозиції щодо її вдосконалення. На засіданні Комітету також було розглянуто питання щодо майбутньої діяльності Комітету на 2013-2014 рр.