Головна > Текстові публікації > Діяльність Комітету > Події в Комітеті > Зустрічі
25 лютого 2015, 15:52

У Брюсселі відбулася зустріч неформальної групи друзів "Україна-ЄС"

У Брюсселі відбулася зустріч неформальної групи друзів "Україна-ЄС", яка об'єднує більше ста депутатів європейського та українського парламентів, співголовою якої від ВР є народний депутат І. Климпуш-Цинцадзе. В зустрічі взяли участь  17 народних депутатів України.

Під час зустрічі депутати підняли питання збільшення гуманітарної допомоги Україні, спільної боротьби проти російської пропаганди, зокрема і проти пропагандистських російських телеканалів, які спотворюють реальність.

Українські депутати виступають за заборону трансляції тих телеканалів, які порушують журналістські стандарти і розпалюють міжнародну ворожнечу.
Європейські депутати-друзі України прийшли на зустріч зі значками фото Надії Савченко, на знак підтримки українського депутата, яку 9 місяців незаконно утримують в російській в'язниці і життя якої в небезпеці. Політики виступили зі спільною позицією негайного звільнення Надії.

Серед тем, що обговорювалися - посилення співпраці в питаннях допомоги адаптації законодавства та проведення реформ. Європейські депутати - друзі України планують найближчим часом відкрити в Києві офіційний офіс, аби активізувати конкретні напрямки співпраці з Україною